Dreumes aan boord

Veel mensen reageerden enthousiast na het aankondigen van onze zeilplannen. Wat goed dat jullie je droom echt gaan waarmaken. Hoeveel er in tweede instantie toch ook niet vroegen of Marijn mee zou gaan was opmerkelijk. Waarschijnlijk stelde men de vraag met in het achterhoofd “hoe moet dat met een 1 jarig kind aan boord van zo’n bootje” en dat is een hele terechte vraag. Daar dachten wij namelijk in de aanloop naar ons vertrek dagelijks aan. 

Het vergt de nodige aanpassingen op de boot, aan de boot, van ons en van Marijn zelf. Toch zijn er relatief best veel vertrekkers onderweg met kinderen en soms baby’s en er worden zelfs kindjes onderweg geboren. Onmogelijk of uitzonderlijk  is het zeilen met een 1 jarige dus niet. Nu we eenmaal op pad zijn weten we dat een dreumes aan boord tevens leidt tot een boot vullende hoeveelheid aan spullen.

Phil & Teds traveller

De Phil & Teds traveller  gebruiken we als bedje en als campingbedje als we langer reizen aan land. De aluminium poten stonden te wijd om het hele bedje kwijt te kunnen. Zodoende hebben we een eenvoudige ophangconstructie gemaakt met lijntjes en haken. Een nieuw matrasje erin en Marijn slaapt als een roosje…meestal dan.

PLUS

Licht (2.8kg)

Makkelijk mee te nemen/ op te bergen (in tas 65 x 20 x 20cm)

Ventileert goed

Kan aan de voorzijde open worden geritst

Stevig

Makkelijk in elkaar te zetten

MIN

Opgezet neemt het bedje vrij veel ruimt in (117 x 79 x 63cm)

Stokke FlexiBath

Waar je Nederland met je baby in toch bijna iedere haven terecht kan in een uitgedoste familiebadkamer en soms zelfs samen in bad kan wordt dat naarmate je verder richting het zuiden vaart minder voor de hand liggend. Samen onder de douche is natuurlijk mogelijk, maar ook dat is in een kleine ruimte zonder bankje of haakjes best een gedoe.  Dit opvouwbare badje (Stokke FlexiBath) leek ons een goed alternatief voor  een grote emmer die veel ruimte in zou nemen.  En dat klopt, je zet hem makkelijk neer in de kuip of je neemt hem mee naar de doucheruimte. Hij past zonder problemen in de bakskist en handig is ook dat er een dop in zit om hem leeg te laten lopen. Als 2de optie hebben we een opblaasbadje van de HEMA. Gekregen bij vertrek. Precies groot (of klein genoeg) om in de kuip neer te zetten, zo opgeblazen en en leeg neemt dit badje nog minder ruimte in.  

PLUS

Makkelijk mee te nemen (66x24x35cm)

Makkelijk op te bergen (63x24x10/24cm)

Stevig

MIN

Geen

SeaSwing

Vol enthousiasme kochten we de SeaSwing, een stoeltje waarmee je veilig met een kind kunt zeilen. Het stoeltje hang je namelijk in de lier en zwenkt mee. Hij neemt weinig ruimte in en dat is momenteel eigenlijk het enige voordeel wat wij ervan ervaren, hij ligt namelijk helemaal onderop in de bakskist. Het kan zijn dat Marijn nog te klein was toen we onze SeaSwing pogingen deden of dat de maten van onze boot niet optimaal zijn voor dit zitje maar Marijn vond het niets en wij zagen ons kereltjetje vooral hangen in plaats van zitten. Misschien is het voor korte stukken en voor een wat groter of ouder kind een uitstekende oplossing maar wij zijn in Engeland over gegaan op de opvolger van de Maxi Cosi. Deze staat met spanbanden vast op de bank in de kuip aan de hoge kant.  Comfortabeler kan het volgens ons niet.