Onze tips voor Galicië

Geplaatst op Geplaatst in Geen categorie

Onmisbaar in dit gebied is voor ons de RCC Pilot, Atlantic Spain and Portugal van Henry Buchanan. We hebben voor 80 euro een nieuwe editie in La Coruna gekocht en deze heeft ons tot op heden, nauwkeurig en met de bekende Britse humor, dagelijks van alle benodigde informatie voorzien. 

 

De Spanjaarden zijn ongelofelijk vriendelijk en bescheiden. Iedere haven en ieder plaatsje opnieuw ondervinden we hoe graag ze willen helpen. Van het vinden van een goed plekje in de haven met een baby aan boord tot het geduldig meeraden in wat we bij de slager of visboer zouden willen hebben.

Wat de hele kustlijn van Galicie naast het Spaanse ritme gemeen heeft is dat er heel veel gevist wordt. Je wordt links en rechts ingehaald door kleine vissersbootjes die netten uitgooien op zee, in de ria of als je voor anker ligt gewoon naast je bootje. Er zijn ook vissers die fuiken gebruiken en tot slot zijn er de “mosselbanken” die verspreid in de ria’s voor de plaatsjes liggen en leeggehaald worden door grotere vissersboten. En al die bootjes varen continue de havens in en uit. Logisch want het is naast het toerisme de bron van inkomsten in dit deel van Spanje. Maar tijdens het varen is het dus verstandig markeringen van de netten in de gaten te houden en voor een goede nachtrust heeft een vissersbootvrij ankerplekje de voorkeur.

De Spaanse ria’s doen ons het meeste denken aan de Griekse eilanden , overal vind je prachtige baaien en mooie schone stranden. Waar je je boot voor anker legt zal met name afhangen van de wind richting en de hoeveelheid wind. Wij waren erg gecharmeerd van het serene Islas Salvora en het wat ruigere Isla Ons. Ook de rotsachtige strandjes en de baai bij San Vicente zijn een bezoekje meer dan waard.

Tot slot kun je echt overal heerlijk eten, maar je moet rekening houden met de spaanse siësta. Mocht je met kinderen op pad zijn en niet pas vanaf 20.00 willen dineren dan is een uitgebreide lunch met tapas een prima alternatief. 

2 gedachten over “Onze tips voor Galicië

  1. Hoi Majida, mocht je online zijn vandaag.. van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ipv appelkanjers, Tapas op je verjaardag. Leuk de reis te kunnen volgen via het blog, prachtige reis! Mooie foto’s en dito verslag. Marijn heeft vast veel bewonderaars met zijn blonde krullen!Zit nu in de klimfase?
    Ps Mijn kleinzoon Rex is geboren een prachtige baby. Gaan binnenkort weer met de camper op pad, bestemming afhankelijk van het weer. Invullen van vrije tijd is nog een uitdaging. .
    Veilige reis en liefs, Ineke

    1. Ha Ineke, dank voor je berichtje en wat een mooi nieuws een kleinzoon! Gefeliciteerd! Marijn zit inderdaad al een tijdje helemaal in de klim op en klim af fase. Hoewel hij ook het los staan en lopen aan het uitproberen is. Heb een heerlijke tijd strakjes op pad met de camper, geniet ervan en van je vrije tijd, snap je wel hoor, echt los laten van wat je zo graag deed kost tijd, maar het komt goed! Veel liefs van ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *