Oversteek IJmuiden-Dover

Geplaatst op Geplaatst in Geen categorie

Schuitje varen, theetje drinken, varen we naar de overkant, zo hadden we het een beetje bedacht en zo doe ik zingend verwoede pogingen Marijn een beetje te vermaken. Ook al zit hij met mooi uitzicht in zijn stoeltje midden op de tafel in de kuip, hij heeft er weinig zin in. Hij is hangerig en wil vastgehouden worden, Helaas dat de scopolamine pleister die ik voor het slapen gaan achter mijn oor heb geplakt in de hoop geen pillen te hoeven slikken totaal niet werkt. De zeeziekte en de plastic tas die ik erbij gepakt hebt en naar diesel stinkt zijn een gegarandeerde overgeef combinatie. Al gauw zakken Marijn en ik af naar het lounchebed beneden en weten we allebei dat zolang we liggen het goed gaat. Pittig begin voor Kees, naast het zeilen komt de zorg voor ons er ook bij. De zelfgebakken quiche van Richtje kom nu goed van pas en smaakt voortreffelijk! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tweede Antwerpse zeeziek pil komt beter aan, het lukt terwijl Marijn lekker in zijn bedje ligt te slapen de wacht over te nemen van Kees. Het is prachtig om op het water te zijn en de zon onder te zien gaan. Het klotsen van de golven langs de boot en de nacht die op komt geeft een enorm gevoel van rust. Kees en ik lossen elkaar om de 3 -4uur af en ’s ochtend rond 7.00 is het Marijn die wakker wordt en blij springend en roepend in zijn bedje weer een nieuwe dag aankondigt. Het is nog wel even doorzetten om in Dover aan te komen, de stroom krijgen we tegen en van een prachtige 7 knopen varen we er nog maar 2 tot 3. Door slim onder de kust te varen zoals een vissersbootje ook doet en zijn gang houdt lopen we alsnog vlot de haven van Dover binnen. Engeland hebben we gehaald, het allereerste overtochtje is achter de rug.

Een gedachte over “Oversteek IJmuiden-Dover

  1. Fantastisch om jullie belevenissen te volgen. Het wisselt elkaar natuurlijk ook af, de mooie en moeilijke momenten! Maar wat stoer en geweldig dat jullie dit doen.
    Ik blijf het volgen!
    x
    Trudie (poli interne)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *